Woningnood? Stuur senioren permanent met vakantie!

Een snelle eenvoudige oplossing voor de woningnood? Als die paar mensen aan de knoppen hun verantwoordelijkheid nemen, wordt er binnen een paar maanden doorgestroomd. Eenvoudig door senioren met vakantie te sturen. Zijn ze blij mee.  60+ers maken permanent plaats voor gezinswoonruimte zodat er doorstroming ontstaat. Hoe met een klein beetje boerenvernuft én goeie wil één van Nederlands grootste problemen, het woningtekort, geëlimineerd wordt.

De stelling

SENIOREN KRIJGEN WETTELIJK ZONDER VOORBEHOUD HET RECHT ZICH IN EEN RECREATIEWONING TE LATEN INSCHRIJVEN VOOR DE BASISREGISTRATIE PERSONEN (BRP).

De bal ligt bij politici en die staan nu eenmaal niet bekend om hun creativiteit en hun skills oplossingen aan te dragen. Roep dan gewoon de noodtoestand uit wat rechtvaardigt dat de pakweg tien hoogste beslissers in een achteraf gelegen luxe vakantiebungalow worden opgesloten. Denk aan Rutte, een paar fractievoorzitters zoals Klavertje, vrouwtje Marijnissen, Baudet, Jetten plus een paar van die 1e Kamer bankzitters  van wie niemand de naam weet omdat ze alleen het pluche tegen een riante vergoeding warm houden. Plus twee senioren uit het bedrijfsleven die van wanten weten en echt kunnen leiden. Laat vooral de ambtenaren thuis want dan wordt het ‘lijden’. Het bijeengeraapte gremium wordt niet eerder naar buiten gelaten dan dat dat er een eindoplossing is. Komt die er niet, worden ze er individueel op afgerekend. En dat met de verkiezingen in het vooruitzicht.

Maak de stelling over permanente bewoning tot inzet. Wanneer dit grondrecht maatschappelijk geaccepteerd wordt, komt de zo gewenste doorstroming op gang. Reken maar dat senioren in de rij staan om hun meerkamer-woning achter te laten om voorgoed een luxebungalow op een groen recreatiepark te betrekken.  

Te weinig woningen

Probleem is dat er te weinig woningen worden gebouwd. Zonder schroom ligt de schuld waar deze hoort: bij de politici van de laatste decennia die niet in staat waren met visie over en achter de berg te kunnen kijken. Dat zit schijnbaar standaard in hun bagage maar laten we daar omwille van de woningnood overheen stappen. Hun besluiteloosheid rechtvaardigt rigoureus voor deze oplossing te kiezen die in één klap het tekort aan gebouwde woningen van de laatste jaren wegvaagt.

Natuurlijk willen ouderen op hun behoeften afgestemd gaan wonen. Wanneer ze hun eigen woning verkopen, houden ze geld over zodat ze niet langer alleen welvarend in stenen zijn maar met het geld in de knip. Klaar om te besteden.

Senioren zo wegstoppen een kleine misdaad? Hallo zeg, sociaal Nederland. Accepteren we dan dat die EU-arbeiders zo behandeld worden? Gelijke monniken, gelijke kappen! Via deze maatregel reguleert het probleem zichzelf want senioren worden niet gedeporteerd maar hebben de vrije keuze. Geen louche bemiddelaars of semi-koppelbazen maar reguliere marktwerking.

Gemeenten vinger in de pap?

Dan zijn er nog de gemeenten die een vinger in de pap willen hebben als het gaat om permanente bewoning in recreatiegebieden. Afkappen die amateurpolitici in de gemeenteraad. Gemeentelijk  bestaansrecht hangt af van hun grondpolitiek. Postzegelstukjes bouwgrond voor € 150.000,– verkopen is de reden dat er niet gebouwd wordt. En invloed op de bewoning van campings willen uitoefenen terwijl je 30 jaar lang de andere kant opkeek om je eigen grondhandel niet in de kaart te rijden?  Ga je schamen.

Ga Bouwen!

Ga bouwen, laat dat milieugezeur langs je heen glijden. Gewoon terug naar de tijd dat Rutte ons beloofde dat 130 kilometer per uur een grondrecht was. We zijn één Europa en sluiten ons bij de Oosterburen aan met hun prioriteit dat eigen burgers gewoon moeten kunnen wonen en leven. Die stenen stapelen in plaats van op de rem te trappen.

Resumerend? Jas snel door het parlement dat senioren legaal op recreatieparken mogen wonen. Verbind er verder geen overheidsbemoeienis aan vast want dan mislukt het gegarandeerd. Laat die oudjes gewoon schuiven, ze hebben de welvaart opgebouwd dus laat ze dit ook maar tackelen.  

Tags:

Geef een reactie