Effe 45 jaar niet-genoten kinderbijslag terugontvangen

Ik ben het gezeik van CO2-milieuactivisten, bedelende leraren, corrupte wethouders en ander gajes meer dan zat. Vooral de gebruikte motieven om een doel te bereiken, doen me tenenkrommen. Steevast wordt het -vaak nog geeneens geboren- nageslacht opgevoerd om het sentiment te laten kantelen. Durf je te beweren dat het je geen ruk scheelt wat er ná jou gebeurt, ben je nog erger dan een rechts- of linksextremist. Al naar gelang de voorkeur van de ontvanger. Of misschien nog erger, dan een werkloze allochtoon met salafistische ideeën. 

Mijn grootvader en zijn nageslacht

Alsof mijn grootvader ooit die warme gevoelens voor zijn verre nageslacht had. Die man was al blij wanneer hij zijn kroost drie keer per dag een maaltijd kon geven plus de kleding dat ze op school niet voor joker liepen.

Wijsneus-leraren

Die terugblik was mijn eerste reactie na de ontwikkelingen van de laatste weken waarbij de politiek weer eens aangetoond heeft de minst betrouwbare partner van Nederland te zijn. Leraren zijn er voor de opvoeding  van kinderen en dus de toekomst van Nederland. Daarom eisen ze meer salaris waaraan vriend Asscher – hun toenmalige kwelgeest die tijdens de recessie de geldkraan dichtdraaide- samen met de groen uitslaande Klaver vrijwillig de ontbrekende steun aan de coalitie levert. Een leraar basisschool verdient grofweg € 3.600,– bruto per maand. Ga dat eens vertellen tegen al die minimumloners in ploegendienst die zich de pestpokken werken. Klagen de wijsneuzen over werkdruk. Geld maakt dat niet goed, dus dan maar de troef dat hun leergierige kindjes de toekomst van de natie zijn. So what, bewaarders van ons erfgoed?

Het milieu? Na de zure regen, de ozonlaag, globale verwarming van de aarde en klimaatwisseling hebben we nu de CO2-uitstoot. Het nieuwe paradepaardje. En natuurlijk weer dat ons nageslacht….

Boeren in gierput

De boeren krijgen de schuld. Die maken geen deel uit van de grachtengordel. Onze voedselproducenten worden geslacht bij de waanideeën van de politiek. Omwille van veronderstelde stemmenwinst is elke partij anti-boer. Dat met de gedachte dat de kiezer niet op een partij wil stemmen die het nageslacht door het afvoerputje spoelt? Dan de boeren maar in de met ammoniak gevulde gierput.

Dus zet de politiek de boeren het mes op de keel. En worden de cijfers verdraaid dat bijvoorbeeld Schiphol geen enkele schuld heeft. Leve Europa. Als de wind uit het Oosten waait – wat ons eerder slecht bekomen is-  hebben we de complete vervuiling van het Ruhrgebied boven ons hoofd hangen. En die Moffen hoeven we niet te vragen of het een tandje minder kan. Bij de Hunnen gaat de portemonnee voor.

Betaal me dan maar terug

Er is mij 45 jaar geleden beloofd dat ik op mijn 65e met pensioen mag. Is voor betaald. Ging overboord door onbetrouwbare politici als Kok, Lubbers, Balkenende, Asscher en de huidige Pinokkio. Belofte maakt schuld want ook ik was eens niet-geboren nageslacht. Toch?

Ik heb geen kinderen maar heb als kinderloze wel ruim 45 jaar de kinderbijslag opgehoest voor achterliggende, huidige en toekomstige generaties. Plus hun studiebeurzen om met mijn centen te verworden tot milieuactivisten en doemdenkers. Of zelfs leraar.

Er is geen solidariteit meer in deze samenleving. Voor kennisgeving. Met die constatering wil ik nu afrekenen. Het wordt tijd om de rekening neer te leggen waar die thuishoort. Ik wil mijn premieaandeel in de verklote kinderbijslag en studiebeurzen terug. En als de boeren gedwongen extra betalen voor het milieu, wil ik niet langer mijn milieuportie meebetalen voor het nageslacht dat ik niet heb. Geef de kinderloze belastingbetaler dan gewoon een extra aftrekpost. Net als mijn grootvader scheelt het mij geen ruk wat er na mij gebeurt. Mijn bankrekening is bij Wopke Hoekstra bekend. Als zijn automatiseringssysteem eindelijk werkt.

Geef een reactie