ZorgRazzia’s zorgverzekeraars onder kwetsbare moslims

Inderdaad, er wordt weer hard op deuren geklopt. 80 jaar na dato geen marcherende laarzen of zwarte uniformen. Het is meer sneaky, of zoals de Oosterburen zeggen ‘Nacht & Nebel’.

Het delict is er niet minder om. De jacht is geopend op kwetsbare allochtone oudere Moslims.  Makkelijke prooien, liefst met geheugenstoornissen of zelfs dementie. Niet dat ze als destijds uit hun huizen gesleurd worden en op de trein gaan…. door de noodzakelijke menselijke zorg te onthouden elimineert dat probleem zichzelf.

Volgend jaar vieren we trots 75 jaar overwinning op een ongekend wreed en racistisch regime. We zouden discriminatie uitbannen volgens de burgerrechten, verwoord in artikel 1 van de Grondwet:

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Onze waakhond zou de democratie zijn. De laatste keer dat op deze portefeuille geblaft werd, was toen Adri Duivesteijn in de 1e Kamer voor de kar ging liggen tegen een antidemocratisch voorstel van minister van Volksgezondheid Edith Schippers om de vrije artsenkeuze (artikel 13) uit de Zorgverzekeringswet te schrappen. De verplichting om door niet-gecontracteerde aanbieders verleende zorg (gedeeltelijk) te vergoeden zou anders vervallen.

De zorgjongens haalden bakzeil en nemen nu met CDA-loopjongen Hugo de Jonge de ultieme wraak. Met één slag verlies je namelijk geen oorlog. Je wraak richt zich op de meest zwakkeren in de samenleving, namelijk slecht Nederlands sprekende allochtonen. Moslims dus. Het ultieme doel? Via hun rug elimineer je de zelfstandige zorgverleners die niet-gecontracteerde zorg leveren. Met inzicht in polis en  ziektebeeld van de ouderen, pakken de jagers voor het gemak dementielijders. De weg van de minste weerstand. Net zoals destijds……

Vorige week werd de razzia ingezet. Twee loopjongens van de verzekeringsboer hebben de brutaliteit in Den Haag onaangemeld bij een oude vergeetachtige blinde oma van in de 80 jaar aan te kloppen. ‘Wij zijn rechercheurs en als u niet meewerkt gaat u naar het politiebureau’. Ze spreekt gebrekkig Nederlands. Er wordt haar dwingend verboden haar dochter of haar zorgverleenster te bellen. Ook een vertegenwoordiger van de overkoepelende zorgorganisatie is niet welkom. Klinkt erg naar ‘Ordnung muss sein’.  Omdat de bejaarde de zorgmap niet kan vinden wordt bewezen geacht dat ze  geen zorg geniet. De door zorgprofessionals vastgestelde noodzakelijke zorg voor een menswaardig leven wordt ingetrokken. Zo wordt bewijs afgedwongen dat er gefraudeerd is.  Het zal je oma zijn.

Een oudere allochtone dame, ook in Den Haag, wordt opgeschrikt door geklop op de deur. De dame heeft als diagnose dat ze vergeetachtig is. Door haar slechte beheersing van het Nederlands heeft ze geen idee wat de twee dames haar vragen over de voor haar noodzakelijke zorg. De oude dame  vraagt of ze haar zorgverleenster of nicht voor toelichting mag bellen wat bars geweigerd wordt. Er wordt geplukt in de zorgmap. De dames laten geen kaartje achter zodat ze door Nacht & Nebel worden opgeslokt. Na twee dagen wordt de voor haar geïndiceerde noodzakelijke zorg stopgezet.  Het zal je oma zijn.

Een derde in de rij razzia’s,  ook in Den Haag,  speelt zich volgens exact hetzelfde scenario af. En weer is een oudere allochtoon het slachtoffer. Drie oudere dames die nu de deur niet meer durven openen en zich afvragen waarom hun vertrouwde hulpverleenster niet meer mag komen. Die hun medicatie niet meer toegediend krijgen. Dat is levensbedreigend.

Frappant dat de daders zich onder de rook van de Staten-Generaal onbespied voelen. Oftewel het tarten van het Gezag. Niet dat het de Haagse decision-makers iets interesseert. Destijds waren het politiemensen, treinmachinisten en gemeenteambtenaren die hand- en spandiensten verleenden. Wat met 75 jaar ervaring in flexwerk uitbesteed en gedelegeerd is naar de Secret Service van Zilveren Kruis, OHRA, DSW en  Stad Holland.

Laten we ons collectief schamen dat we allemaal de andere kant opkijken als onze oma’s te grazen worden genomen. Ook een allochtone dame van 80 is in al haar -door de verzekeraar betwiste- waardigheid mijn oma.

Tags:

Geef een reactie