Bananenrepubliek Nederland toneel voor graaiers

Nederland is afgezakt naar het level van een bananenrepubliek. Of om in Europese termen te blijven, het tweelingbroertje van maffioos Italië. En dat dankzij een handjevol politieke graaiers die de grens van het fatsoen al lang voorbij zijn. Maakt niet meer uit of ze links, rechts, christelijk of ergens tussenin hangen.

Normaal is de Derde Dinsdag een gebeurtenis om naar uit te kijken want eens was het de dag dat de leiders van een land een politieke visie neerlegden. Daar kon je het als burger mee eens of oneens zijn. Feit bleef dat de bedenkers hun plannen vanuit een ideologie of levenservaring ontvouwden.

Kijk eens, we hoeven het al lang niet meer over Markje te hebben want als je de enquêtes over integriteit vrij interpreteert, vindt 84% van de Nederlanders dat hij de perverse schandknaap is van Shell & Unilever. Maken we hier geen woorden vuil aan zijn dividendbelasting-plan. Wat resteert is dat als een  leider de moraal van een mol heeft, zijn vazallen dat een vrijbrief vinden om een soortgelijk kuddegedrag tentoon te spreiden. En dat schaamteloos want ze ontwijken geen tv-camera om hun ego te bevredigen. Ze masturberen hun zelfverheerlijking zonder enige zelfreflectie.

Neem VVD’er Bruno Bruins.

Als Bestuursvoorzitter UWV van januari 2012 tot oktober 2017 eindverantwoordelijk voor het Polen-drama dat zich als een vlek uitbreidde. Bleek dat onder zijn heerschappij UWV-medewerkers gedwongen de andere kant op moesten kijken wanneer er fraude geconstateerd werd. Desgevraagd hoe hij dat ooit  heeft kunnen tolereren, was het antwoord voor de NOS-camera ‘dat het slechts een baan was’ en dat zijn nieuwe collega Koolmees het antwoord maar moest geven. ‘Het was maar een baan’ als ideologie. Daar is niets verhevens aan.

Neem Anne-Wil Duthler

‘Wat mijn collega-VVD’er kan, doe ik beter’ moet VVD-Eerste Kamerlid Anne-Wil Duthler gedacht hebben. Ze bevestigt dat de Eerste Kamer overbodig is geworden na de laatste heldenactie van PvdA-politicus Adri Duivesteijn in 2014. Deze luis in de pels was wars van politiek gekonkel van o.a. brekebeen Asscher en blokkeerde de desastreuze plannen van Edith Schipper die artikel 13 Vrije Artsenkeuze en daarmee de Grondwet overboord wilde gooien.

Sinds die tijd is het instituut een rovershol zonder enige moreel kompas.

Het gebrek aan fatsoen geeft ruimte aan maffioso als Duthler die zich zakelijk ruim anderhalve ton € voor adviezen laat betalen en vervolgens als volksvertegenwoordiger met haar beslissende stem het wangedrocht erdoor jast. Haar zakelijk inzet was nodig omdat ‘de ambtenaren geen tijd hadden’ hadden dat voorstel te schrijven. Voor die anderhalve ton heb je qua salaris 6 ambtenaren voor 6 maanden beschikbaar. Dat moet in de tijd toch lukken?

Jorritsma als fractie-voorzitter biedt het equivalent van deze vrouwelijke maffioos  bescherming. Dat is toch die vrouw die in de polders haar vechtgenoot vooral financieel behaagde?

Zilveren Kruis Loopjongen Hugo de Jonge

Is het monopoly van staatsruif vreten voorbehouden aan de VVD?  Nee, maar toch… Het is te flauw om de discussie over het appartement van Pechtold op te rakelen. Of zich met zijn moraliteit over gedwongen abortus op toekomstige D’66-nazaten bezig te houden. Of de Zilveren Kruis loopjongen Hugo de Jonge die het zorgverzekeraarsdeuntje meefluit. En zich consequent omdraait wanneer hem gevraagd wordt uit te leggen hoe het kan dat een hoog gekwalificeerde wijkverpleegkundige HBO met € 15.–  netto naar huis wordt gestuurd terwijl zijn Ministerie voor een uur € 80,– belastinggeld moet ophoesten. Wedden dat deze CDA’er met de mooie schoenen over pakweg 10 jaar bestuursvoorzitter is van Achmea/Zilveren Kruis?

Probleem is dat politiek vroeger een roeping was, net zoals de wijkzuster. Die hebben godzijdank hun karakter vast kunnen houden. Met pakweg 300.000 Nederlanders die nog lid willen zijn van een politieke roversclub, is het voorspelbaar dat onze bestuurders verworden zijn tot mislukte gelukszoekers. De spoeling van gekwalificeerde professionals is flinterdun.

Winnend lot

Deze maand is de trekking Staatsloterij met een winnend lot van  30 jaar maandelijks €10.000,– netto. Misschien beter om lid te worden van een partij want met wat elleboogwerk zit je tot je dood goed. Heb je meer kans dan het lot je lot te laten bepalen.

Tags:

Geef een reactie