Brekebeen Wiebes moet wieberen

De zendeling Bonifatius werd in 754 na Chr. ergens in de buurt van de Waddenzee gekeeld. Minister Wiebes mag de Heer op zijn blote knieën danken dat we een paar eeuwen verder zijn.

Wanneer een werknemer in het bedrijfsleven zijn bedrijf met een strop van honderden miljoenen opzadelt omdat hij als eindverantwoordelijke de consequenties niet overziet, kan hij zich melden bij het UWV. Zo niet in de politiek want daar hebben ze eigen regels. Neem nu die brekebeen Eric Derk Wiebes. Na zijn falen als staatsecretaris in kabinet Rutte II maakte hij promotie. Hoe bedenk je het!

VVD-partijvoorzitter Christianne van der Wal gaf op het onlangs gehouden partijcongres een showtje weg dat de VVD verlost moet worden van de absolute toppositie in de lange rij politieke integriteitsschendingen en schandalen. Tip voor Christianne: breidt het uit naar onbekwame VVD’ers en begin met Eric-je.

Eric-je wordt door Groningen uitgekotst als woordbreker. Dat is erger dan het achteroverdrukken van een mailtje want in Groningen zijn niet alleen de huizen beschadigd. Veel erger is dat hij deze hardwerkende bewogen NEDERLANDERS als mens beschadigt.

Eric-je is een typische hedendaagse volksvertegenwoordiger. Het gaat alleen om Eric-je. In Rutte II was er zijn volkomen verkeerde inschatting door oudere belastingambtenaren de deur te wijzen. Ze niet waren meegegaan waren met de zegeningen der moderne tijd. Eén ding hadden deze ambtenaren wel in de vingers, namelijk het doorgronden van de meer dan royale oprotpremie. Massaal gaven de senioren gehoor aan de oproep want een burger kan pensioenproblemen kennen, dat is niet voor ambtenaren weggelegd. Waardoor een afvloeiingsregeling van geschat 70 miljoen opliep tot een schadepost van 700 miljoen. Met als gevolg dat de belastinginning miljarden achterloopt omdat mankracht ontbreekt en vooral KENNIS. Kennis die de vertrokken ambtenaren volgens Eric-je ontbeerden. Zijn zoveelste misopvatting.

In plaats van met het schaamrood op de kaken zijn hielen te lichten, kreeg Eric-je promotie van zijn vriendje Marc-je. Hij mag zich Minister van Economische Zaken en Klimaat noemen. Zo’n soort hebben we niet eerder gehad maar nood breekt wet. Waarschijnlijk heeft hij beloofd zich nu wel positief te manifesteren en slagvaardig op te treden. Net als Bonafatius toog Eric-je meerdere keren naar het Noorden en deed daar toezeggingen waarvan iedereen dacht ‘hij heeft ballen’.

Kan het niet links- dan maar rechtsom want iemand moet de bijkomende schade lijden. Dus bouwondernemingen hoorden dat ze zo ongeveer per direct geen woningen meer met een gasaansluiting mochten leveren. De gaskraan gaat dicht.  Zonder alternatief aan te dragen want daar is Eric-je niet in geïnteresseerd. Het gaat namelijk vooral om Eric-je zelf.  Hans Alders begreep het beter en toonde aan dat de integriteit van zijn woord hem meer waard is dan de gebakken (gas)lucht van Wiebes.

Je zult Groninger zijn. Waar is de Nederlandse solidariteit? Had deze ramp in de Randstad plaatsgevonden, duikelde de politiek over elkaar heen om aan te tonen dat ze het hart op de juiste plaats hebben. Nu blijft het stil. Want de Eric-jes….. en Marc-jes……

Misschien dat die VVD-opperjuf eens de ballen moet tonen  die haar collega’s (M) missen. Door bijvoorbeeld achter de schermen te bewerkstellingen dat iemand met kennis van zaken deze problematiek aanpakt. Liefst iemand die niet politiek gebonden is. Nu kun je de ogen sluiten en wachten tot de volgende VVD’er in de fout gaat. Laten we het erop houden dat Wiebes vooraan staat om zijn eigen graf te graven. Alleen hebben ze dat in de VVD nog niet door.

Tags:

Geef een reactie