Pensioen sigaar uit eigen doos

Op feiten beoordeeld blijken politici en vakbondsleden het schuim der natie. De discussie en het lef om hardwerkende Nederlanders in de pensioenkwestie een sigaar uit eigen doos te presenteren, levert genadeloos dat bewijs.

Van alle Nederlanders is slechts 3% lid van een politieke partij en alleen uit deze sektarische groep kunnen onze volksvertegenwoordigers gekozen worden. De kandidaten zijn te kwalificeren als baantjesjagers die voor het grote traktement gaan dat ze elders niet kunnen verdienen. Als volksvertegenwoordiger heb je een beter lot voor de toekomst in handen dan bij de Staatsloterij.

Waren vakbonden vorige eeuw nog een speler van betekenis, nu is het een clubje dat wanhopig probeert zich staande te houden. Een trend die werd ingezet door FNV-opruier Kok, tegenwoordig commissaris bij GROOT-KAPITAAL BV.  Den Uijl zou zich in zijn graf omdraaien als hij zou vernemen waarmee de bond-regenten de laatste 10 jaar ingestemd hebben in een desolate poging überhaupt nog mee te mogen praten.

Vakbonden en politici zijn allang geen afspiegeling meer van de veranderende maatschappij. Ze hebben destijds onderling bekokstoofd dat de verhoging van de AOW-leeftijd tot 67 jaar en 3 maanden zonder enige discussie als een hamerstuk erdoor werd getimmerd. Zo effe tussen neus en lippen door.  Motivatie? Was nodig want het leverde een bezuiniging op van miljarden. Senioren konden zonder inspraak eenzijdig bloeden! Geen bond die er dwars voor ging liggen.

Het gaat sinds enige tijd economisch beter en vorige week werd bekend dat er ruim 8 miljard meer aan belastingbaten binnenkwam dan begroot. En dan hebben we het niet over de miljarden die niet door de Belastingdienst zijn geïnd wegens onderbezetting. Met dank aan klaploper Wiebes.

Het grote uitgeven is weer gestart door de 3% in de Kamer die hun hobby’s op de voorgrond plaatsen en vriendjes masseren met de meest waanzinnige projecten.  Pensioen is geen item want dat van hen is goudgerand!

It’s time to pay back! De landgenoten die soms meer dan 40 jaar een pensioen met 65 in het vooruitzicht hadden, hebben ruimschoots de rekening betaald dat de BV Nederland door wanbestuur zijn zaakje niet op orde had. Dus is het tijd om de rekening terug te betalen. Je fouten repareren is in het maatschappelijk verkeer buiten Den Haag een fatsoensregel.

Zoals gewoonlijk huilen de bonden, en vooral splinterpartijen als de PVDA, krokodillentranen in een ultieme poging om weer terrein te winnen. Ze claimen voor die groep het onderste uit de kan. Dat voor de ellende die ze zelf veroorzaakt hebben.

Het advies aan dit soort splijtoptanten om nog enigszins serieus genomen te worden? Stap over je eigen schaduw heen en regel in hetzelfde achterkamertje dat de AOW-leeftijd weer teruggaat naar 65. Kan in dezelfde uitspanning waar je destijds zonder gene instemde de rekening bij je hardwerkende landgenoten neer te leggen. Doe bij de eerste betaling een boodschap met het bedankje voor de hulp om de BV Nederland overeind te houden zodat ook Kamerleden hun toekomstige riante pensioen tegemoet kunnen zien. Wel zo netjes!

Geef een reactie